Biträdande testamenteshandläggare

Stockholm
Ansök senast: 2022-09-30

Som biträdande testamenteshandläggare är det ditt uppdrag att hjälpa och stötta de två medarbetarna som är ansvariga för testamentsgåvor i handläggningen av Barncancerfondens testamentesärenden. Du kommer att få ett stort eget ansvar där du i det dagliga arbetet hanterar stödsystem, ansvarar för handläggning av vissa egna ärenden och bevakar insättningar från befintliga dödsbon. Då Barncancerfonden mottar många olika former av gåvor behöver vi även din hjälp i kontakten med mäklare, boutredare, myndigheter och liknande.

Rollen ingår i enheten Filantropi och Stora donationer och du kommer att arbeta nära och rapportera löpande till Ansvarig för testamentsgåvor. Din chef är Chef strategisk affär.

Dina uppgifter

 • Att hantera och lägga upp nya ärenden i stödsystemen.
 • Att ansvara för handläggning av ärenden med penninglegat.
 • Att inhämta offerter från mäklare, städfirmor och liknande i samband med bostadsförsäljningar.
 • Att löpande dokumentera och uppdatera underlag till ekonomiavdelningen.
 • Att ansvara för övergripande administrativa uppgifter, såsom att bibehålla struktur i arkivet, tillgodose behov av behörighetshandlingar och ombesörja avslut av ärenden.

Din profil

 • Du har en bakgrund inom administration eller handläggning, gärna inom familjerätt.
 • Du har god samarbetsförmåga och är duktig på att arbeta självständigt.
 • Du är strukturerad, noggrann och trivs med att ta stort eget ansvar.
 • Du är van vid och behärskar digitala arbetssätt.
 • Du är inkännande och har förmåga att kommunicera med respekt för målgruppen testatorer.
 • Du bottnar i Barncancerfondens värderingar

Vi tror att du skulle kunna vara student, som tex läser ett paralegalprogram, administration eller juridik, och att du söker ett extrajobb som går att kombinera med dina studier.


Om Barncancerfonden

Barncancerfondens vision är att alla som drabbas av cancer ska leva – inte bara överleva. Barncancerfonden har sedan 1982 arbetat för att fler barn ska överleva cancer samt med att hjälpa drabbade familjer att få den vård och det stöd de behöver. Under samma period har överlevnaden ökat från cirka 50 till 85 procent, men barncancer är trots detta fortfarande den vanligaste dödsorsaken hos barn i åldrarna 1-14 år i Sverige. Tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer är Barncancerfonden den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige. Barncancerfonden är godkänd av Svensk Insamlingskontroll och har ett 90-konto, vilket garanterar att pengarna går till rätt ändamål.

Barncancerfonden är en arbetsplats med cirka 100 engagerade medarbetare som varje dag strävar efter att göra skillnad. Som biträdande testamenteshandläggare har du, tillsammans med dina kollegor på enheten Filantropi och stora donationer, möjlighet att bidra till ett av våra största gåvoinflöden. Vi erbjuder en kreativ arbetsplats präglad av engagemang, framtidstro och gemenskap. Tillsammans gör vi skillnad för drabbade barn och deras närstående, på kort och lång sikt. Vi sitter i trivsamma lokaler och har schyssta arbetsvillkor, som tjänstepension och försäkringar, enligt kollektivavtal. 

På Barncancerfonden vill vi vara en arbetsplats präglad av en mångfald som speglar det samhälle vi är en del av.


Anställningsform och tillträde

Tjänsten är en ettårig visstidsanställning på deltid (40%) med möjlighet till förlängning. Tillträde sker snarast enligt överenskommelse. Lön i enlighet med kollektivavtal. Placering Stockholm, men med möjlighet att arbeta en del av tiden på distans.


Ansökan

Välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande/efter sista ansökningsdatum. På Barncancerfonden ska vi göra allt som står i vår makt för att vår verksamhet ska vara trygg och säker för våra barn. En bakgrundskontroll när du söker jobb sker därför alltid i slutet av en rekrytering hos oss, som ett sista steg innan du får ett jobberbjudande. 


Kontaktperson

Elinor Westerberg

Chef strategisk affär, Filantropi och Stora donationer

elinor.westerberg@barncancerfonden.se

070-420 03 86


Facklig representant

Rebecka Winell

rebecka.winell@barncancerfonden.se

070-420 03 81

Kontaktperson

Elinor Westerberg

elinor.westerberg@barncancerfonden.se

0704200386

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Var god ange en motivering.
Klicka här för att ladda upp din dokumenten
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
  Filerna får inte överstiga 50 MB
  Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
  Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

   

  5 %